meldpunt
word lid

Rotterdam, 31 december 2007. Clean Air Nederland eist een dwingende richtlijn van Koninklijk Horeca Nederland (KHN): alle restaurants rookvrij per 1 januari 2008.

Dit naar aanleiding van de berichtgeving van gisteren in het RTL4 nieuws. Volgens een woordvoerder van KHN besluiten morgen talloze restaurants op eigen houtje een rookverbod in te voeren. Dit vanwege de grote vraag van klanten, en het unieke momentum van 1 januari: veel rokers besluiten dan te stoppen. Clean Air Nederland is zeer bezorgd over de chaos die hierdoor gaat ontstaan: waar mag nu wel en niet gerookt worden? Waar kan een rokende gast nog terecht? Waar moet je heen als je wel rookvrij wil eten? Handhaving van een rookverbod in deze chaotische situatie wordt zo wel heel erg moeilijk gemaakt voor de ondernemer.

Duidelijkheid bepaalt in grote mate het succes van invoering van een rookbeleid. Daarom moet KHN zelf het initiatief nemen tot duidelijkheid voor de horecaondernemer, vindt Clean Air Nederland. Dit kan door per direct een duidelijke richtlijn uit te vaardigen: "alle restaurants rookvrij per 1 januari". "KHN creëert telkens chaos door haar zwabberende beleid met betrekking tot roken in de horeca", aldus Willem van den Oetelaar, voorzitter. "Nu heeft KHN een unieke kans om duidelijk te zijn naar haar leden en de bezoekers van de horeca: laat ze deze kans nu aangrijpen!".

Meldpunt
info@cleanairnederland.nl
010-3200023 | 06-30082264
        
Word lid