meldpunt
word lid

In maart berichtten we hier al dat de stadsstaat in Zuid-Oost Azië zich niet meer laat beïnvloeden door de tabaksindustrie en een nieuwe wet heeft aangenomen.

Het Singaporese ministerie van Volksgezondheid heeft enkele aanvullende maatregelen genomen. Het uitstalverbod, wat eerst per 1 januari 2017 zou ingaan, is weliswaar verschoven naar 1 augustus 2017, maar de verdere maatregelen liegen er niet om. Tabak mag dan alleen nog maar uit het zicht worden verkocht. Een nieuw reclameverbod geldt daarnaast voor alle uitingen, ook online en als ze gericht zijn op mensen buiten Singapore.

Daarnaast zijn er ook beperkingen aan e-sigaretten opgelegd, er wordt een reclameverbod voor ingesteld, en e-sigaretten die niet lijken op sigaretten of andere tabakswaar worden verboden.

Een eerder uitgesteld verbod gaat 1 augustus aanstaande al in, shishapennen worden dan na een gewenningsperiode van anderhalf jaar verboden.

Op overtreding van deze verboden staan hoge straffen, geldboetes beginnen bij 10.000 Singaporese dollar (zo'n 7.500 euro), of een half jaar gevangenisstraf, bij herhaling zijn er nog hogere boetes en langere gevangenisstraffen.

Meldpunt
info@cleanairnederland.nl
010-3200023 | 06-30082264
sm fb32      sm is32      sm tw32      sm li32
Word lid