Rookvrij: het terras en de tuin van restaurant en pension Rijsterbosch in het Gaasterlandse Rijs

Per 1 maart 2019 heeft Pannenkoekenrestaurant Rijsterbosch aan de rand van het bos in Rijs het gehele terras rookvrij gemaakt.

Horeca ondernemer Michel Lunenberg van Rijsterbosch heeft het seizoen 2018 al getest met een gedeeltelijk rookvrij terrras. Dat is echter niet goed bevallen, de rook bleef zich toch over het gehele terrras verspreiden. Daarom is besloten met ingang van 1 maart 2019 voor geheel rookvrij te gaan. Hiermee is het de eerste horecaonderneming in de gemeente De Fryske Marren en de tweede van Friesland.

Toelichting van eigenaar Michel Lunenberg:
"Met deze maatregel willen we met name de kinderen beschermen en ze niet in aanraking laten komen met roken, maar ook voor de niet-rokers is het natuurlijk bijzonder aangenaam niet in de rook van een ander te hoeven zitten. Natuurlijk verandert er niets aan onze gastvrijheid. Iedereen is welkom in ons restaurant en op ons terras, of je nu rookt of niet, maar het gehele terras is rookvrij geworden. Roken mag alleen nog in de rookzone aan de zijkant van het terrein bij de grote parkeerplaats.
We denken hiermee een goede bijdrage te leveren aan de tot standkoming van een rookvrije generatie."

pannenkoekenrestaurant rijsterbosch rookvrij

Meldpunt
info@cleanairnederland.nl
010-3200023 | 06-30082264
        
Word lid