koen-vanderbogt-chirurg
Beeld © Frank Jansen

Vaatchirurg Van der Bogt gaat namens artseninitiatief "Vapen #jouwkeuze" scholieren voorlichten over vapen en het roken van e-sigaretten.

Dit is hard nodig, volgens het Trimbos Instituut blijkt dat 21,7 procent van de jongeren tussen 12 en 25 jaar oud in het jaar ervoor een keer had gevapet. Bij kinderen van 12 tot 14 jaar was dat ook al 10 procent.

Het is duidelijk dat arts Koen van der Bogt zich met veel passie inzet om tieners bewust te maken van de gevaren van vapen. Hij deelt niet alleen schokkende feiten en persoonlijke verhalen, maar probeert ook op een directe manier de impact van nicotine en vapen op de gezondheid te benadrukken. Het is belangrijk dat jongeren begrijpen dat vapen niet alleen schadelijk is voor hun longen, maar ook voor andere delen van hun lichaam, zoals de geslachtsorganen.

De reacties van de leerlingen laten zien dat de boodschap aankomt en hen aan het denken zet. Het is goed om te zien dat er initiatieven zijn die jongeren informeren en hen helpen om weloverwogen keuzes te maken. Het is inderdaad frustrerend voor artsen dat, ondanks de vooruitgang naar een rookvrije generatie, vapen een nieuwe uitdaging vormt. Hopelijk kunnen deze gesprekken bijdragen aan een betere bewustwording en uiteindelijk aan een gezondere toekomst voor de jongeren.

Meldpunt
info@cleanairnederland.nl
010-3200023 | 06-30082264
        
Word lid