Morgenmiddag zal Clean Air Nederland de "Niet-roker van het jaar 2004" benoemen. Het gaat dit jaar om een bekend politicus. Zijn/haar naam zal morgenmiddag om 13.00 uur bekend gemaakt worden. De benoeming wordt persoonlijk toegekend, voor het gebouw van de Tweede Kamer.

Elk jaar kent Clean Air Nederland deze benoeming toe aan een bekende Nederlander die zich bijzonder ingespannen heeft om de doelstelling van Clean Air Nederland, rookvrije publieke ruimtes, een stap dichterbij te brengen.

Vorig jaar is de benoeming toegekend aan Els Borst, voormalig Minister van VWS, vanwege haar bijzondere inspanning om de nieuwe tabakswet in te voeren. Vanwege de nieuwe Tabakswet heeft vanaf 1 januari 2004 elke Nederlander recht op een rookvrije werkplek.

Helaas wordt voor werknemers in de horecasector een uitzondering gemaakt. De inspanningen van Clean Air Nederland zullen zich daarom in de toekomst vooral richten op het creëren van rookvrije publieke ruimtes in de horecasector.
Bovendien dient naar onze mening het recht op een rookvrije werkplek ook voor horecawerknemers in de wet vastgelegd te worden. Daarom zijn de inspanningen van politici van wezenlijk belang voor het bereiken van onze doelstelling.

Meldpunt
info@cleanairnederland.nl
010-3200023 | 06-30082264
        
Word lid