Portretfoto Vincent Karremans
Beeld © Martijn Beekman

Vincent Karremans zal Maarten van Ooijen opvolgen als staatssecretaris van Jeugd, Preventie en Sport. Het tabaksdossier komt daarmee vermoedelijk bij Karremans.

De huidige loco-burgemeester en wethouder van Rotterdam, heeft besloten de lokale politiek te verlaten om deel te nemen in het kabinet Schoof I. Karremans, die lid is van de VVD, heeft als wethouder belangrijke vooruitgang geboekt in complexe dossiers zoals Rotterdam Airport en de nieuwe stadsbrug, en behaalde een zetelwinst bij de gemeenteraadsverkiezingen.

Karremans begon zijn politieke carrière in 2018 en verwierf lokale bekendheid met een opvallende campagnevideo waarin hij op een paard naar het stadhuis reed. Hij wordt door de VVD-partijtop gezien als een van de grootste politieke talenten. Recentelijk heeft hij zich gericht op verkeersmaatregelen in Rotterdam, waaronder het verlagen van de snelheid in verschillende straten en het aanpakken van verkeersoverlast.

Er was al geruime tijd speculatie over zijn mogelijke carrière in Den Haag, waarbij hij eerder werd genoemd als opvolger van Mark Rutte als lijsttrekker van de VVD en als mogelijke staatssecretaris tijdens de vorming van kabinet Rutte IV. Ondanks deze kansen heeft hij ervoor gekozen om de functie van staatssecretaris te aanvaarden, waardoor hij andere mogelijkheden, zoals de opvolging van burgemeester Aboutaleb, laat liggen. Karremans heeft nog niet gereageerd op het nieuws van zijn benoeming.

Meldpunt
Word lid