meldpunt
word lid

Vorige week werd bekend dat het grootste Zuid-Amerikaanse land op 1 april (geen grap) een online observatorium heeft gestart. Dit is een nieuw fenomeen in Zuid-Amerika. Het project is een partnerschap tussen de Braziliaanse regering en de Internationale Unie tegen Tuberculose en Longziekten, een lid van de wereldwijde FCA, de Framework Convention Alliance.

Brazilië voerde in 2012 als eerste Zuid-Amerikaanse land een verbod op smaakjes en toevoegingen aan tabaksproducten in. Direct daarna stapte de tabaksindustrie naar het Hooggerechtshof, dat de wet in 2013 schorste.

Doel van het Observatorium is het bestuderen van de tactieken van de industrie, en wil daarmee heel Zuid-Amerika van dienst zijn. Er is niet direct een link met de schorsing die het Hooggerechtshof uitsprak, aldus de woordvoerster van de FCA, maar de kennis kan ook in deze zaak van pas komen.

Dit nieuwe Observatorium is niet het enige in de wereld. In Zuid-Afrika wordt er ook een opgezet, en Sri Lanka heeft het initiatief genomen er daar een te starten.

Meldpunt
info@cleanairnederland.nl
010-3200023 | 06-30082264
        
Word lid