meldpunt
word lid

AMSTERDAM - Festivalorganisator Jan Smeets denkt dat er binnen vijf jaar een rookverbod geldt op Nederlandse festivals. "Drugsvrije festivals, dat is geen utopie, dat zal binnenkort realiteit zijn", denkt hij. Smeets doet zijn uitspraken in de Belgische krant Het Laatste Nieuws.

"Op festivals in de Verenigde Staten, Australië en Nieuw-Zeeland is roken al verboden", zegt hij. "Dat is toch logisch? Op Pinkpop zullen we beginnen met een rookvrije zone en na enkele jaren zal er een algemeen rookverbod gelden. Dat is ook wat de politici zullen eisen."

"Een joint roken zal in de toekomst ook niet meer kunnen", voorspelt Smeets, die drugsgebruik maar wat graag weert van het Limburgse popfestival. "Het aantal blowers op Pinkpop is sowieso zeer gering, laat iemand voor die mensen maar een apart festival organiseren."

Alcohol

Tevens is Smeets voor het ontmoedigen van alcoholgebruik onder jongeren. "In eerste instantie zullen polsbandjes je leeftijd verraden en onder de 18 zal je geen bier meer krijgen", legt hij uit.

Toch wil Smeets, die tijdens Pinkpop op posters van biermerk Brand te zien is, alcoholgebruik niet helemaal verbannen. "Wat krijg je dan? Dat iedereen buiten het festivalterrein gaat drinken en stomdronken op het festival aankomt."

Meldpunt
info@cleanairnederland.nl
010-3200023 | 06-30082264
        
Word lid