meldpunt
word lid

Vandaag worden opnieuw 4 initiatieven bekend, in de sport, in de amusementssector, van een gemeente.

Voetbalstadion deels rookvrij

Profvoetbalclub SC Cambuur maakt delen van haar stadion vanaf komend seizoen rookvrij. Supporters hebben hier zelf om gevraagd, zowel bij de club als bij de KNVB. Aan alle vier de zijdes van het stadion wordt 1 vak rookvrij gemaakt, in totaal 4 dus. Uiteraard hoort het KidsClub-vak hierbij. Fans die wel willen roken en in één van deze vakken zitten kunnen zich laten overplaatsen.
Lees hier het volledige artikel
Cambuur heeft het zo op de eigen website gezet

Jeugdvoetbaltoernooi rookvrij

In Gouda wordt dit voorjaar het gemeentelijke voetbaltoernooi gehouden met alle voetbalclubs tegelijk. De wedstrijden vinden plaats tussen vandaag en 8 mei, de finale. Het hele toernooi wordt dit jaar voor het eerst rookvrij gemaakt.
Lees hier het volledige artikel

Attractiepark vrijwel rookvrij

In Drenthe wordt pretpark Drouwenerzand vrijwel rookvrij. Dit laat de directie zelf weten. Het park, 15 kilometer ten oosten van Assen, voert de maatregel per direct in. Er blijft nog één rookplek over. Het besluit was weloverwogen, nadat uit een enquete onder bezoekers bleek dat 80 procent van hen om een rookvrij park vroeg.
Lees hier het volledige artikel

Gemeente: uitbreiding rookvrije zones

De gemeente Harlingen zet een forse stap richting de Rookvrije Generatie. Het College van B & W breidt het aantal rookvrije zones fors uit. Eerst worden openluchtmonument 'De Stenen Man' en de kade bij de afmerende veerboten rookvrij verklaard. De komende maanden volgt nog een aantal gebouwen en openbare plaatsen.
Ook opvallend: rokende gemeenteambtenaren zullen niet langer gefaciliteerd worden. Het College redeneert dat zij beter een stopcursus kunnen volgen.

Update: een dag later, op 4 april, wordt via Twitter bekend dat de gemeente partner wordt van de Rookvrije Generatie.
Lees hier het volledige artikel.

Meldpunt
info@cleanairnederland.nl
010-3200023 | 06-30082264
        
Word lid