meldpunt
word lid

In Nederland mag het allang niet meer, en in België werd een supermarktketen voor de rechter gecorrigeerd: tabak mag niet met korting worden verkocht. Maar in New York, voor velen het walhalla als het om strenge tabakswetgeving gaat, mag het nog wel.

Het gaat hier om zogeheten coupons, kortingsbonnen die in kranten staan en waarmee klanten korting aan de kassa krijgen. In de staat New York, waar de stad New York deel van uitmaakt, zijn deze coupons nog toegestaan. In de stad zijn de kortingsbonnen voor tabak inmiddels door een lokale wet verboden.

Een staatssenator en een staatscongreslid hebben nu het plan ingediend om deze coupons ook in de rest van de staat New York te verbieden. De winkels gebruiken deze kortingsbonnen om de prijs van de tabaksprodukten zoveel mogelijk op het oude niveau te houden, accijnsverhogingen worden door de staat bepaald.

In New York is de tabaksaccijns per pakje 4,35 dollar, dit is de hoogste accijns van de hele Verenigde Staten. Wel willen de twee politici de middelen om te kunnen stoppen met roken uitzonderen van hun plan.

Meldpunt
info@cleanairnederland.nl
010-3200023 | 06-30082264
        
Word lid