Het laatste wat je van een ziekenhuis verwacht is het stimuleren van een zware verslaving met veelal een kankerverwekkende en dodelijke afloop.

Bij Alrijne Ziekenhuis locatie Leiderdorp staat pal naast de ingang een rookhok (bovenstaande foto). Een zeer ondoordachte zet omdat het in de praktijk rokers juist stimuleert om daar te gaan roken. Ook geeft het veel rook- en stankoverlast voor andere bezoekers en is het een slecht voorbeeld voor jongeren.

Dat roken een dodelijke verslaving is weet inmiddels iedereen. Dat je er ziek van kunt worden en dat er jaarlijks 20.000 rokers door sterven zal het ziekenhuis ook bekend zijn. Hoe is het dan toch mogelijk dat dit ziekenhuis besluit om publiek geld – bedoeld om mensen gezond te maken – juist te gebruiken om een dodelijke verslaving te faciliteren en daarmee te stimuleren?

Clean Air Nederland krijgt regelmatig klachten over het rookhok van Alrijne Ziekenhuis dat ook nog ziekenhuislocaties heeft in Leiden en Alphen aan den Rijn. Wij verzoeken het ziekenhuis hierbij om zo snel mogelijk het rookhok te verwijderen in het (medische) belang van de verslaafde rokers, maar vooral ook in het belang van alle andere bezoekers.

Foto's: Clean Air Nederland

Links het rookhok (tussen de kegelpilaren), rechts de hoofdingang.

Meldpunt
info@cleanairnederland.nl
010-3200023 / 06-30082264
sm fb32      sm is32      sm tw32      sm li32
Word lid