De 'La Place' horecabedrijven liepen ooit voorop in vooruitstrevend niet-rokenbeleid, en dat heeft ze bepaald geen windeieren gelegd: het is een van de succesvolste horeca-ondernemingen van Nederland geworden, met een imago van groen, milieuvriendelijk en gezond. Daarin past een goed niet-rokenbeleid natuurlijk perfect. Ik was dan ook vaak klant. Maar toch had ik onlangs een aanvaring met ze.

Ik was in Rotterdam en ging lunchen bij hun vestiging in de Hoogstraat, een groot bedrijf in het gebouw van V&D. Het was mooi weer en er bleken boven 2 buitenterrassen te zijn, een op het zuiden, en een op het westen, gescheiden door een liftkoker en deels zelfs inpandig. Wij kozen voor het terras op het zuiden om daar te genieten van een verse lunch, met mooi uitzicht over de stad, en in het lekkere zonnetje. Maar het genoegen werd al gauw vergald: er kwamen rokers naast ons zitten, die onmiddellijk opstaken en zich weer eens niets aantrokken van de buren. Wij zaten in de stank, en verhuizen had ook geen zin, want overal stonden asbakken, en daar werd hier en daar ook stevig gebruik van gemaakt. Zelfs op het westelijke terras, wat leeg was omdat daar nog geen zon scheen, stonden de tafeltjes vol met asbakken en dan weet je het wel.
Er ging dus weer een potentieel aangename lunch letterlijk in rook op. En wij haastten ons weg uit deze ramp.

Ik concludeerde dat deze ondernemer het probleem eenvoudig zou kunnen oplossen door een van de terrassen rookvrij te verklaren en ik besloot ze aan te schrijven. Dat kan alleen via hun website. Al snel kreeg ik de domme reactie dat ze het "mensen die willen roken niet kunnen verbieden". Flauwe kul natuurlijk want het KAN wel degelijk. Maar ze WILLEN het dus gewoon niet, een groot verschil. De reactie was dus puur bedrog.

En zo viel bij ons 'La Place' van zijn groene, gezonde imago-. Niks vooruitstrevendheid meer, ze scharen zich nu gewoon bij die overige kortzichtige horeca-ondernemers, die mordicus de vooruitgang tegenhouden, en de wens van de meerderheid van hun bezoekers negeren.
Ga je maar eens stevig schamen La Place, ons zie je voorlopig niet meer.

Meldpunt
info@cleanairnederland.nl
010-3200023 / 06-30082264
sm fb32      sm is32      sm tw32      sm li32
Word lid