witblauwe Rookvrij-stoeptegel van de Rookvrije Generatie

Het Sint-Maartenscollege in Voorburg wordt de eerste school met speciale rookvrij stoeptegels rondom het gebouw. Deze tegels markeren een rookvrije zone en zijn bedoeld om te voorkomen dat scholieren in het zicht van anderen gaan roken.

Aanleiding was de borden die het Maartens College zelf op de stoep aan de Marcellus Emantslaan had gezet. De gemeente vond echter dat dit niet toegestaan was omdat het publieke grond was. De rector van de school, Ajolt Elsakkers, benadrukt dat het belangrijk is om de verleiding voor jongeren om te roken te verminderen, aangezien veel rokers aangeven op of rondom schoolpleinen te zijn begonnen. De gemeente ondersteunt deze initiatieven en werkt samen met scholen om rookvrije zones te creëren.

De wethouder van Onderwijs, Jeffrey Keus, en de wethouder van Zorg, Marcel Belt, zijn beiden enthousiast over de invoering van rookvrije zones. Keus benadrukt het belang van een gezonde omgeving voor opgroeiende kinderen en jongeren. De rookvrije zones worden geïntroduceerd als onderdeel van het Gezond en Actief Leven Akkoord 2023-2026, waarbij verschillende belanghebbenden zich inzetten voor een gezonde samenleving. De speciale tegels fungeren als een symbool en nodigen uit tot gesprekken over roken, maar er is geen formeel rookverbod dat door de gemeente wordt gehandhaafd. De verantwoordelijkheid voor het aanspreken van rokers in deze zones ligt bij degenen die de tegels hebben aangevraagd. De gemeente plant ook de uitbreiding van rookvrije zones rondom andere scholen en maatschappelijke organisaties in Leidschendam-Voorburg, zoals zorginstellingen en sportverenigingen.

Meldpunt
info@cleanairnederland.nl
010-3200023 | 06-30082264
sm fb32      sm is32      sm tw32      sm li32
Word lid