De honkbal- en softbalvereniging Red Caps uit Venray heeft dinsdag 31 mei in Arnhem de aanmoedigingsprijs voor rookvrije sportkantines ontvangen. De Brabantse club ontving de prijs op de wereld-niet-roken-dag uit handen van NOC*NSF-voorzitter Erica Terpstra, niet-roker van het jaar 2005. De aanmoedigingsprijs is ingesteld door Clean Air Nederland.

Erica Terpstra is onlangs benoemd tot niet-roker van het jaar 2005. Aanleiding voor de benoeming van Erica Terpstra was de voortvarende manier waarop NOC*NSF het realiseren van rookvrije sportkantines aanpakt.
Op dit moment wordt in veel sportkantines echter nog volop gerookt. Om sportkantines extra te stimuleren een effectief rookbeleid in te voeren, heeft Clean Air Nederland het initiatief genomen voor een nieuwe 'aanmoedigingsprijs'. De prijs bestaat uit een geldbedrag van 750 Euro.

Belangrijk criterium om voor de prijs in aanmerking te komen, was de inspanning die een sportvereniging heeft gedaan om draagvlak te verwerven voor een rookvrije sportkantine. Een jury, bestaande uit Erica Terpstra, Jan Reker (voorzitter Coaches Betaald Voetbal) en Willem van den Oetelaar (voorzitter van Clean Air Nederland), heeft uiteindelijk de winnaar bepaald.

De keuze is op honkbal- en softbalvereniging Red Caps uit Venray gevallen. Deze vereniging veel moeite gestoken in het verwerven en behouden van draagvlak voor haar rookbeleid. Daarnaast wil men een gedeelte van de prijs investeren in materiaal om ook andere sportverenigingen warm te maken voor een goed rookbeleid; bovendien wil men de rokende leden tegemoet komen door een overkapping te bouwen.

Bron: * noc.nsf

Meldpunt
info@cleanairnederland.nl
010-3200023 | 06-30082264
sm fb32      sm is32      sm tw32      sm li32
Word lid