Met het antitabaksplan van minister Frank Vandenbroucke worden in België meer maatregelen genomen tegen roken. Zo zal roken duurder worden en op minder plekken mogelijk zijn. De meeste maatregelen zullen vanaf 2025 gelden.

De Belgische minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke neemt in zijn antitabaksplan verschillende maatregelen op weg naar een rookvrije generatie in het land. Zo zal de prijs van sigaretten verhoogd worden en mogen Belgische winkels vanaf 2025 tabaksproducten of elektrische sigaretten niet meer zichtbaar uitstallen. Ook zullen vanaf dat jaar tijdelijke verkooppunten van tabaksproducten, zoals op festivals, verboden worden.

Daarnaast zal het vanaf 2025 verboden worden om te roken in verschillende recreatiegebieden (zie ook: Alle recreatie in Oost-Vlaanderen rookvrij), zoals attractieparken, dierentuinen, kinderboerderijen, speelpleinen en op en naast sportterreinen. Hetzelfde verbod zal dan ook gelden voor 10 meter vanaf in- en uitgangen van zorg-, opvang- en onderwijsinstellingen en openbare bibliotheken. Ook zullen grote supermarkten, van meer dan 400 vierkante meter, geen tabak meer mogen verkopen vanaf 2025. Met deze maatregelen hoopt de minister dat Belgische kinderen zo min mogelijk in aanraking komen met tabaksproducten.

Meldpunt
info@cleanairnederland.nl
010-3200023 | 06-30082264
sm fb32      sm is32      sm tw32      sm li32
Word lid