Clean Air Nederland (CAN) spreekt in een reactie op het nieuwe rookplan van Koninklijk Horeca Nederland (KHN) om de horeca per 1 januari 2008 rookvrij te maken van "een goede beweging". De organisatie voor een rookvrije horeca is het verder "volstrekt niet eens" met een uitzonderingspositie voor de natte sector.

We vinden het een goede beweging en zijn allereerst blij dat het stappenplan van tafel is. We zijn het eens dat er per 1 januari 2008 een rookverbod moet komen. Maar dan wel voor de hele horeca. We vinden het belangrijk dat alle werknemers beschermd worden tegen tabaksrook en dat nu niet weer een groepje wordt uitgezonderd, aldus voorzitter Willem van den Oetelaar van CAN die het volstrekt niet eens is met het plan om de natte sector buiten het rookverbod per 1 januari 2008 te houden.

Van den Oetelaar wil niet op de muziek vooruitlopen, maar denkt dat de minister over een maand een rookverbod voor de volledige horeca afkondigt. "Ik kan niet anders dan indenken dat de horeca volledig rookvrij wordt. Wij blijven in ieder geval pleiten voor zo'n verbod".

Bron: www.zibb.nl

Meldpunt
info@cleanairnederland.nl
010-3200023 | 06-30082264
sm fb32      sm is32      sm tw32      sm li32
Word lid