Geld is belangrijker dan de gezondheid en welzijn van klanten. Daarom gaat Albert Heijn in 2024 door met de verkoop van giftige en zwaar verslavende tabak- en nicotineproducten. Dit ondanks eerdere toezeggingen te stoppen per 1 januari 2024.

Meer dan de helft (55%) van alle tabak- en nicotineproducten wordt verkocht door supermarkten, Albert Heijn is daarbij veruit de grootste keten. Hierdoor heeft Albert Heijn helaas ook het grootste aandeel in de schadelijke gevolgen van roken en vapen. Jaarlijks sterven meer dan 4300 verslaafden ten gevolge van de verkoop door Albert Heijn en raken ook meer dan 4000 jongeren per jaar verslaafd door Albert Heijn. Zie hiervoor ook onze eerdere artikelen Albert Heijn grootste drugsdealer van Nederland en Meer dan 4300 tabaksdoden jaarlijks door Albert Heijn.
Rinske van de Goor, columnist bij de Volkskrant en huisarts, schreef in 2022 al een scherpe column: ‘Albert Heijn, neem je verantwoordelijkheid met tabakverkoop. Of verander je naam in Magere Heijn’.

Verslag Distrifood: Een deel van de Albert Heijn-franchises blijft na 1 januari 2024 tabaksartikelen verkopen, hierdoor zal de supermarktketen de franchisers tot de laatste wettelijke datum blijven beleveren. Dit besluit komt voort uit zorgen van ondernemers over het verlies van omzet en klanten als ze stoppen met de verkoop van sigaretten, terwijl andere supermarkten in de buurt dat nog wel doen. Albert Heijn stopte afgelopen juli met de online verkoop van tabak en kondigde aan de sigarettenverkoop in de winkels op 1 januari 2024 te beëindigen. Het aantal franchisers dat doorgaat met de tabaksverkoop na deze datum is niet gespecificeerd. De supermarktketen benadrukt dat franchisenemers vrij zijn om zelf te beslissen over de verkoop van tabak.

Meldpunt
info@cleanairnederland.nl
010-3200023 | 06-30082264
sm fb32      sm is32      sm tw32      sm li32
Word lid